Informatie voor de werkgever

Wanneer werknemers werkplezier ervaren maken ze het verschil op de werkvloer. Ze zijn productief, zijn minder vaak ziek, worden gewaardeerd als teamlid en krijgen energie van wat ze doen. Werknemersvitaliteit is een belangrijke sleutel tot een succesvolle bedrijfsvoering. Jouw winst is dat de operationele processen en de bedrijfsstrategie hierdoor efficiënter verlopen. Maar wat als je dit helder ziet, maar niet scherp weet te stellen?

Een gezonde werkomgeving creëren voor je medewerkers gaat verder dan het wekelijkse fruitmandje dat je laat bezorgen in de kantine. Hoe zorg je ervoor dat je medewerker zich vitaal en productief voelt? Hoe zorg je ervoor dat je mensen op de juiste plek zitten en hoe waak je voor uitval? 

Als incompany psycholoog draag ik bij aan het omlaag brengen van langdurig mentaal verzuim. Maar ook kan ik me richten op preventie, afgestemd op de organisatie-context en doelstellingen. Er is de mogelijkheid tot open spreekuur, coaching en re-integratie van medewerkers en leidinggevenden. Ik ben een sparringspartner voor de organisatie, de bedrijfsarts en onderdeel van het Sociaal Medisch Overleg (SMO). Kortom: korte lijnen, wel zo efficiënt. Met een heldere visie help ik jou rondom verzuim, vitaliteit en preventie. Vanuit de inhoud, door de communicatie op gang te brengen en door de juiste middelen in te zetten.

Met een psycholoog in huis investeer je als werkgever direct in je eigen mensen en zet je, zonder wachttijden, snel een preventieve – of curatieve interventie in op individueel óf teamniveau. Ik help je de koers vast te houden, of bij te stellen en de producten, processen en inrichting aan te passen waar nodig. Ik ben onafhankelijk, ondernemend en adviseer jou pro-actief over gezonde, vitale arbeidsomstandigheden en een goede werksfeer. Zo begeleid ik heel werkend Nederland (jou dus ook, ondanks al dat gedoe) fluitend naar zijn pensioen.

Een contract voor vaste dagdelen of liever een strippenkaart voor losse consulten? We overleggen samen in welke vorm ik jouw bedrijf het best kan helpen. Intern bij jou, of extern bij mij. Ik hou praktijk in Zwolle aan de Burgemeester Roelenweg 11.